در حال بارگذاری ...
شنبه 22 دی 1403
nus.ac.ir

گفتگوی اختصاصی ریاست آموزشکده آقای دکتر پنج مینی با هفته نامه صدای لاهیج

 

تحصیل رایگان در دانشکده دولتی و مهارت محور لاهیجان

  1. تاریخچه و چگونگی شکل گیری آموزشکده شهید رجایی لاهیجان؟

آموزشکده فنی شهید رجایی لاهیجان در سال ۱۳۷۵ با هدف تربیت تکنسین فنی و ترمیم هرم شغلی مورد نیاز بخش های صنعت و خدمات در شهرستان لاهیجان درسه رشته در مقطع کاردانی با ۹۰ نفر دانشجو فعالیت آموزشی خود را شروع نمود و در سال ۷۸  و بعد از آن با توجه به درخواست فارغ التحصیلان هنرستان های شهرستان لاهیجان و منطقه و پیگیری های آموزشکده و مسئولان محلی موافقت جذب دانشجو در ۴ رشته در مقطع کاردانی و چهار رشته در مقطع کارشناسی از طریق دفتر گسترش دانشگاه اخذ و دانشجو پذیرش کردید گردید

  1. این آموزشکده چند رشته تحصیلی و چه مقاطع تحصیلی و نگرش تحصیلی و امکانات فیزیکی آموزشکده چگونه است؟

آموزشکده فنی شهید رجایی لاهیجان به عنوان تنها نماد آموزش عالی در بخش دولتی در سطح شهرستان لاهیجان( روزانه رایگان، مهارت محور) می باشد که بر اساس برخورداری از دانش پیشرفته ، توانا در تولید علم و فناوری و با توجه به آمایش سرزمینی در توسعه رشته های مورد نیاز و با توجه به رشته های دایر در این مرکز به تولید علم و فناوری و تربیت انسان های مومن و آزاد اندیش کارآفرین پیشرو در توسعه مفاهیم علمی و فناوری و پژوهشی و ترمیم هرم شغلی مورد نیاز در شهرستان لاهیجان پرداخته است .

این مرکز در هفت رشته در مقطع کاردانی و چهار رشته در مقطع کارشناسی فعالیت می نماید رشته های کاردانی عبارتند از

گرافیک ،نقشه کشی معماری ،صنایع شیمیایی ،نرم افزار ،کامپیوتر، الکترونیک ،حسابداری، تولید گیاهان دارویی و رشته های کارشناسی حسابداری، گرافیک ،معماری، صنایع شیمیایی

  1. در مورد هیئت علمی کادر آموزشی غیر اداری آزمایشگاه ها و کلاس ها و برنامه های آینده در این زمینه توضیح بفرمایید

همانطور که اشاره شد  آموزشکده دولتی و زیرمجموعه وزارت علوم میباشد بنابراین جدب هیات علمی نیز تابع قوانین مرکز جدب است. در سال 95 برای حل مساله هیات علمی موظف و ثابت با سیر فرایندی طولانی و قانونی  سه نفر از  کادر موظف به هیات علمی تطبیق یافتند که با عنایت به بازنشسستگی دونفر از آنان هم اکنون آموزشکده دارای یک عضو هیات علمی در گروه صنایع شیمیایی ، دررشته الکتورنیک یک عضو هیات علمی بصورت مامور شاغل هستند و رایزنی برای ماموریت دو عضو هیات علمی دیگر برای سال تحصیلی آتی در حال انجام است.از همین فرصت استفاده کرده و از  اعضای هیات علمی دانشگاههای زیر مجموعه وزارت عتف و به ویژه پیام نور جهت حضور در آموزشکده دعوت مینمایم.

رشته شیمی دارای دو آزمایشگاه مجهز است و باتوجه به تفاهم نامه و همکاریهای دوسویه با سایر مراکز پژوهشی و استفاده از امکانات آنها کمبودی در این زمینه احساس نمیشود و با توجه به اینکه رشته منحصربه فرد تولیدات گیاهان دارویی نیز به رشته های موجود اضافه شده نیازی به  خروج فارغ التحصیلان  هنرستانها ی گیلان به استانهای دیگر نیست.

کارگاههای رشته معماری شامل 4 آتلیه کامل بوده و تجهیزات به روزی در اختیار این گروه است.

در کل آموزشکده در تمامی رشته ها دارای  کارگاه و آزمایشگاه میباشد . مهمترین چالشی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم تغییر و به روزرسانی سرقصلهای آموزشی بوده که این مهم نیز نیاز به ، به روزرسانی تجهیزات بطور خاص در رشته کامپیوتردارد که بالغ بر یک ونیم میابارد تومان را می طلبد.

  1. آیا برای دانشکده با توجه به اینکه تک جنسیتی می باشد فقط برادران طرح توصیه ای توسعه در نظر دارید؟

یکی از ابهامات دانشگاه فنی حرفه ای تک جنسیتی بودن است که نشات گرفته از سازمانی است که در ابتدا آموزشکده های فنی حرفه ای تحت پوشش آن بودند یعنی مجتمع پیامبر اعظم ص که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش کشور بود ، متاسفانه حتی پس از انفصال از آموزش و پرورش و زیر مجموعه قرار گرفتن وزارت علوم تحقیقات و فناوری همچنان این مورد به قوت خود پابرجاست .درخواست هایی توسط آموزشکده انجام شده است تا بتوان این نقیصه را  برطرف کرد، تا دختران عزیز در شرق گیلان نیز بتوانند ازموهبت  دانشگاه فنی حرفه ای بهره مند شوند تلاش های در این زمینه صورت گرفته  تا حداقل بتوان به صورت دو شیفت دختران و پسران اقدام به جذب دانشجو کرد امیدواریم در آینده نزدیک به این مهم دست یابیم. البته برای دستیابی به این مهم نیاز به کمک و یاری کلیه مقامات محترم شهرستان و حمایت و پیگیری مجدانه آن عزیزان نیز می باشد.

  1. هفته‌ای که گذشت هفته ملی مهارت بود در این زمینه برای دانشکده های فنی نگاه ویژه‌ای عطف می‌کنند فعالیت دانشکده در این هفته چگونه بوده است؟

  دیدارها و ملاقاتهایی  با امام جمعه محترم شهرستان لاهیجان، نماینده محترم مردم لاهیجان در  مجلس، سرپرست محترم  فرمانداری ،

سر پرست  محترم شهرداری ،رئیس  محترم پژوهشکده چای ، رئیس محترم  اداره صمت در هفته گدشته  صورت گرفت. تاکنون چنین ملاقاتهایی  به صورت یکجا در این آموزشکده مسبوق به سابقه  نبوده است .در این دیدارها ضمن آشنایی با فعالیتها و تاریخچه و برنامه های پیش رو مقرر گردید ادامه همکاری با بخشهای مختلف در قالب عقد تفاهم نامه در حوزه های مختلف انجام شود و از آنان دعوت به عمل آمد برای آشنایی بیشتر با توانایی ها و مشکلات و کمبودهای این مرکز بازدیدی از آموزشکده در اسرع وقت انجام شود.

دو وبینار نیز با عناوین وبینار آموزشی و تخصصی چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم و وبینار مهارت و نقش آن در رونق و جهش صنایع  توسط کادر آموزشی مان در سطح استان برای دانشجویان واساتید بصورت رایگان برگزار شد.

  1. شما با قشر جوان که بهترین دوران سنی خود را می‌گذرانند سر و کار دارید برای فعالیت های فوق برنامه و دانشجویان چه امکاناتی دارید و در این زمینه چه فعالیت هایی می کنند و امتیازاتی که در این زمینه حذف کرده‌اند را معرفی نمایید؟

دانشجویان که در مرکز ما پذیرش می شوند در سن بسیار حساسی قرار دارند این رنج سنی بسیار اکتیو هستند و در صورتی که برنامه ریزی مناسبی برای اوقات فراغت نشود این قشر بسیار آسیب پذیر خواهد بود، خوشبختانه در دانشکده شهید رجایی امکانات خوبی برای اوقات فراغت دانشجویان مهیا است از جمله امکانات سالن ورزشی چند منظوره که در هفته سانس های رایگانی را برای دانشجویان مرکز در نظر گرفته می شود و معمولاً با استقبال خوبی مواجه است. سالن آمفی تئاتر مجموعه دارای امکانات خوبی است که می توان برای برنامه هایی از قبیل همایش ها جشن ها پخش فیلم کنفرانس های دانشجویی و سمینارها و حتی پخش مستقیم مسابقات ورزشی مهم برنامه ریزی کرد . سالن تنیس روی میز فوتبال دستی و سالن بدنسازی از دیگر امکانات ورزشی مجموعه هستند که برای دانشجویان قابل استفاده می باشد. یک سالن ورزشی منحصراً برای دانشجویان خوابگاهی در نظر گرفته شده است. کتابخانه و قرائت خانه در محوطه مجموعه دانشکده قرار دارد که برای استفاده عموم دانشجویان می باشد.

امور دانشجویی در هر سال تحصیلی با تشکیل کانون ها و انجمن های مختلف از جمله کانون هلال احمر ،کانون همیاران سلامت، انجمن های اسلامی  ،بسیج دانشجویی، هیئت علی اکبر و انجمن های علمی و ورزشی با جذب دانشجویان علاقمند نسبت به تدوین برنامه های مختلف با سلیقه های متفاوت اقدام می نمایند.

کسب مقام های قهرمانی در رشته‌های ورزشی متعدد شرکت در جشنواره های علمی فرهنگی برگزاری مراسم دعا خوانی و جشن های مناسبتی مختلف و برگزاری اردوهای علمی و سیاحتی زیارتی(مشهد مقدس ،راهیان نور و ...) ،برگزاری کلاسهای آموزشی هلال احمر و شرکت در پویش های ملی از جمله جمع آوری کمک های مردمی و پویش های ملی که برای سلامت جامعه اعلام می‌شود از جمله فعالیت های دانشجویان مرکز می باشد

  1. متاسفانه ویروس کرونا همه چیز از جمله آموزش را تحت تأثیر خود قرار داده لطفاً نحوه نحوه آموزش دانشجویان که در این ایام در دانشکده حضور ندارند را توضیح دهید؟ برگزاری کلاس ها به صورت آفلاین و آنلاین اعم از سامانه سمیاد ، آپارات، اسکای روم ، پیام رسان های مجازی ودر بعضی از دروس تئوری عملی و یا عملی به صورت حضوری
  2. اساتید هیئت علمی و حق التدریس در آموزشکده از چه امکاناتی برخوردار هستند آیا برای افزایش حق الزحمه اساتید اقدامی صورت گرفته است؟

جهت تدریس در یک آموزشکده دولتی مانند ما پیش شرطهایی وجود دارد و صرف داشتن مدرک برای تدریس کفایت نمیکند.میزان حق التدریس هم طبق یک اشل قانونی و در سرفصلهای دولتی انجام میشود.خیلی از متقاضیان تدریس به میزان حق التدریس اصلا توجه ندارند بلکه تدریس در این آموزشکده به پربارتر شدن رزومه شان کمک میکند.علی الحال یکی از راهبردهای ما که برنامه آن آغاز شده حضور اساتیدی است که صرفاً تدریس نکنند بلکه در بخشی ازصنعت یا بازار حتما مشغول باشند تا توان انتقال مهارتها به دانشجویان را بطور عملیاتی اجرا نمایند.

  1. اگر مطلب خاصی آموزشکده برای جذب دانشجویان جدید ورود دارید بفرمایید

دانشگاه فنی حرفه ای یک دانشگاه مهارت محور با امکانات ویژه می باشد که دانشجویان به صورت رایگان میتوانند به تحصیل خود ادامه دهند با توجه به شرایط اقتصادی جامعه هزینه بالای تحصیل همچنین امکانات مناسبی که آموزشکده فنی حرفه ای شهید رجایی دارد از جمله ساختمان اداری ساختمان آموزشی کارگاه ها و آزمایشگاه ها سالن آمفی تئاتر سلف سرویس خوابگاه دانشجویی سالن ورزشی سالن های تنیس روی میز بدنسازی کتابخانه بوفه دانشجویی و ... در یک مجموعه کامل و متمرکز ایجاد شده است که از موهبات یک مجموعه تحصیلی آموزش عالی می باشد.

با توجه به شرایط ویژه تحصیلی این مرکز به جهت اطلاع رسانی هرچه بهتر و استفاده دانشجویان از این مجموعه از ابتدای سال ۹۹ با تشکیل کارگروهی با عنوان ستاد جذب دانشجو اقدام به اطلاع رسانی مناسب در هنرستانهای استان گیلان شد امیدواریم تا با انتخاب صحیح مرکز آموزش عالی برای دانشجویان عزیز بتوانیم قدم مثبتی را در چرخه صنعت و اقتصاد کشور برداریم.

خوشبختانه از آنجایی که فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی حرفه ای کاردان ها و تکنیسین های ماهری هستند ،با اندکی پیگیری به طور مستقیم جذب صنعت می‌شوند در حال حاضر بسیاری از دانشجویان فارغ التحصیل مرکز جذب پتروشیمی های ماهشهر عسلویه نیروگاه نکا پالایشگاه شیراز کارخانجات مس سرچشمه کرمان و داروسازی سبحان استان گیلان و ... شده‌اند و بخش اعظمی از دانشجویان نیز با توجه به رشته های کاربردی خود در بازار کار به صورت مستقل ایجاد اشتغال نموده اند.

در پایان ا ز مسوولین محترم شهرستان، خیرین  سخاوتند شهر زیبایمان،صنعتگران و کارخانه داران و هر شهروند گرانقدر لاهیجی درخواست دارم برای رفع کاستی های  مالی و توسعه ای و تجهیزاتی آموزشکده یاری گر ما باشندچرا که در این اوضاع اقتصادی تحصیل رایکان و مهارت محور برای دانشجویان یک موهبت بزرگ است و تمامی ثمره آن به کل جامعه باز می گردد.